Жителів Львівщини закликають обстежитися на глаукому

Відсьогодні, 27 лютого, на Львівщині розпочинається тритижнева акція – Дні діагностики та профілактики глаукоми.
Жителів Львова та області закликають пройти обстеження у лікаря за місцем проживання, аби попередити це захворювання.
Голова постійної комісії ЛОР з питань охорони здоров’я та материнства Михайло Гичка наголосив: «На базі обласної клінічної лікарні протягом десяти років працює глаукомний кабінет. На сьогодні на обліку перебуває 6400 пацієнтів. Хочу застерегти, що глаукома протікає безсимптомно. Тому подібні акції проводяться для того, щоб виявити хворих. Лікування пацієнтам надається не лише медикаментозне, а й хірургічним методом».
За словами медиків, глаукому можна діагностувати за допомогою вимірювання внутрішньоочного тиску. У групі ризику – люди після 40 років, однак глаукома може проявитися і у більш молодому віці. Особливо уважно до свого здоров’я слід підійти людям з гіпертонічними захворювання, цукровим діабетом тощо.
Головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я ОДА з офтальмології Олександра Павлів зазначає: «Проблема глаукоми дуже серйозна. ВООЗ навіть визначила день боротьби з цим захворюванням. Внаслідок глаукоми багато людей втрачають зір. У 85% випадків захворювання протікає безсимптомно, втрата зору відбувається вже на пізніх стадіях. Тому проводяться профілактичні акції для виявлення глаукоми».
Водночас, як зазначили медики, на Львівщині досить успішно проводять лазерні і хірургічні операції хворим на глаукому.
Довідка.
Глаукома – група довготривалих захворювань очей внаслідок підвищення внутрішньоочного тиску. Розрізняють дві основні форми глаукоми: відкритокутова та закритокутова. Крім того, існує вроджена глаукома. Симптоми: головний біль, зниження гостроти зору.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ