День інженерно-авіаційної служби авіації Збройних Сил України

Свято військових інженерів авіаторів було встановлено згідно з наказом Міністра оборони України Михайла Єжеля від 19 березня 2010 року №149 «Про встановлення Дня інженерно-авіаційної служби авіації Збройних Сил України». Ця дата щорічно відзначається 25 лютого.

Метою професійного свята є забезпечення підтримки престижу інженерно-авіаційної професії, стимуляція військовослужбовців на добросовісне виконання службових обов’язків, продовження авіаційної традиції та покращення військово-патріотичного виховання військових та молоді.

Інженерно-авіаційна служба ЗСУ є невід’ємною складовою частиною авіаційних сил та входить до їх наземного складу. Вона призначена для розробки, організації та проведення інженерно-авіаційного забезпечення літаків, гвинтокрилів, планерів, авіаційних двигунів, озброєння та іншого необхідного обладнання у справному стані під час навчань та бойових дій.

Згідно даних статистики, в період з 1992 по 2002 роки, у льотних пригодах та трагедіях було втрачено 16 літаків та 2 гвинтокрили, загинуло 117 осіб. За час проведення активної фази АТО на сході України, квітень-вересень 2014 року, загальні втрати військової авіації становлять 18 машин на загальну вартість близько 250 мільйонів доларів. Загинули 89 військових, 11 були поранені.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ