День народження ФК “Динамо”

13 травня 1927р. був офіційно зареєстрований Статут Київського пролетарського спортивного товариства «Динамо» Міжвідомчою комісією у справах громадських організацій та спілок Київського округу.
На початку свого шляху під прапором «Динамо» зібрались представники ОГПУ, футболісти якого захищали кольори клубу «Радторгслужбовців». Тому спроби керівництва «Динамо» створити під час сезону свою футбольну команду успіхом не закінчились, оскільки «Радторгслужбовці» були одними з головних претендентів на призові місця в чемпіонаті Києва і створення «Динамо» було вельми ризикованою справою. Тому перша згадка про футбольний клуб «Динамо» з’явилася лише 5 квітня 1928 р.
Саме тоді з ініціативи Семена Западного, начальника Київського ОГПУ, була заснована футбольна команда. Його заступник – Сергій Бармінський став формувати склад команди, до якого увійшли як кадрові чекісти, так і футболіcти інших київських команд. При цьому всі футболісти або входили до збірної Києва, або були чемпіонами міста.
І лише 1 липня 1928 р. клуб провів першу офіційну гру. Однак саме 1927 р., як рік заснування, знайшов своє відображення в сучасній емблемі клубу та зафіксований в офіційних документах і довідниках ФІФА і УЄФА.
Сьогодні футбольний клуб «Динамо»(Київ) — постійний учасник чемпіонатів України з футболу.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ