День пам’яті журналіста Георгія Гонгадзе та всіх загиблих журналістів

16 вересня журналісти у Києві та регіонах традиційно згадають Георгія Гонгадзе та інших журналістів, які загинули під час виконання своїх професійних обов’язків.
Журналіста Георгія Гонгадзе було вбито восени 2000 року. Майже через вісім років, 15 березня 2008 року, Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС – Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича – і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.
29 січня екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача засудили до довічного позбавлення волі за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Зараз Олексій Пукач оскаржує вирок в Апеляційному суді.
Згодом, Генеральна прокуратура України почала перегляд справи про вбивство журналіста і перевірку причетності до нього другого президента Леоніда Кучми, оскільки в.о. генпрокурора України Олег Махніцький заявив, що ГПУ не вважає справу Георгія Гонгадзе закритою.
2274f2e163c86700a61fe8279dbd8d6e-4222

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ