День подарунків

Усім нам дуже подобається отримувати усілякі приємні подарунки. Це справжній сюрприз, коли гублячись у здогадах, ми отримуємо щось зовсім несподіване. Через подарунок можна передати не тільки свою ніжність і турботу, а й показати всю щирість своїх почуттів і переживань по відношенню до свого улюбленого або улюбленої, друга чи подруги, родича, знайомого, колезі по роботі або навіть начальнику.

Не дивно, що колись у далекій Великобританії та пов’язаних з нею країн Британської співдружності, а саме в Канаді та Австралії, Новій Зеландії та на Самоа, Кірібаті і т.д. виникло це дивовижне свято, свято сюрпризів, свято подарунків, свято уваги і не байдужості.
Спочатку цей день називався абсолютно інтригуючою назвою – «Boxing day» і був не робочим днем. Невід’ємно зв’язувався з християнськими традиціями і відзначався на другий день після Різдва. Як правило, за цілком природних причин, тоді вчиняти благодійні подарунки мали більше можливостей саме забезпечені верстви суспільства: господарі підприємств, аристократи, купці і комерсанти. Подарунки дарували своїм підлеглим, слугам, робітникам, загалом всім тим, хто на думку заможних людей не міг собі багато чого дозволити. У цьому виявлялася частина практичної реалізації загальнохристиянських цінностей, які сповідались Церквою і були притаманні вищому світському та освіченому прошарку суспільства.

З часом, ця традиція поширилась і на інші верстви суспільства, була підхоплена і розповсюдилась по всьому світу.
Дарувати подарунки не тільки приємно, але і у цьому закладено сенс нашого життя, адже і життя дається як подарунок, якого ми зовсім не заслужили.
Зовсім не обов’язково дарувати дорогі подарунки, адже головне – увага і турбота. Подарунок, головне, дарувати від чистого серця.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ