День ракетних військ та артилерії

3 листопада в Україні відзначається День ракетних військ і артилерії, що входять до складу Сухопутних військ Збройних Сил України. Це професійне свято встановлене Указом Президента від 31.10.1997.
Ракетні війська і артилерія складаються із з’єднань оперативно тактичних і тактичних ракет, з’єднань і частин гаубичної, гарматної, реактивної та протитанкової артилерії, артилерійської розвідки, мінометних підрозділів та підрозділів протитанкових керованих ракет. Вони призначені для ураження живої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів противника, авіації, об’єктів протиповітряної оборони та інших важливих об’єктів при веденні бою.
Ракетні війська і артилерія є основною вогневою силою в операціях, які проводяться Сухопутними військами із застосуванням звичайної зброї, і виконують до 65-70% загального обсягу завдання з вогневого ураження противника.
На озброєнні з’єднань, частин та підрозділів РВіА знаходяться:
– ракетні комплекси оперативно-тактичних, тактичних ракет;
– реактивні системи залпового вогню типу «Смерч», «Ураган», «Град»;
– самохідні гармати «Гіацинт», «Піон», «Акація», «Гвоздика»;
– протитанкові засоби «Штурм», «Конкурс», «Рапіра».
Професійне свято ракетників і артилеристів відзначають офіцери, прапорщики, курсанти, військовослужбовці військової служби за контрактом та строкової служби, працівники оборонної промисловості, ветерани війни, праці та Збройних Сил України.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ