День тестувальника

9 вересня 1945 вченими Гарвардського університету офіційно був зареєстрований перший в історії баг.
Вчені Гарвардського університету, тестували обчислювальну машину Mark II Aiken Relay Calculator, знайшли метелика, що застряг між контактами електромеханічного реле.
Виконана робота вимагала опису, і слово було знайдено — «debugging» (дослівно: позбавлення від комахи). Так і нині називається процес виявлення і усунення багів — причин неправильної роботи комп’ютера чи програми.
Вилучену комаху було вклеєно в техщоденник з супровідним написом: «First actual case of bug being found» (перший виявлений баг), і надалі передано до музею обчислювальної техніки. Цей цікавий факт поклав початок використанню слова «баг» в якості помилки.
Стрімкий розвиток IT-індустрії робить професію тестувальника все затребванішою в Україні. Майбутній тестувальник повинен володіти базовими навичками програмування, адміністрування операційних систем та вміти працювати з базами даних. Процес тестування передбачає використання різних підходів і практик, навіть вимагає застосування дедукції. При цьому важливо вміти правильно комбінувати доступні методи тестування. Проте вивчитися саме цієї професії неможливо в університетах України — тільки на спеціалізованих курсах або самостійно.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ