Депутати Львівщини не підтримали рішення про виділення допомоги при народженні дітей

У вівторок, 19 червня 2018 року, депутати Львівської обласної ради не підтримали рішення про надання допомоги сім’ям при народженні дитини.
За рішення під час сесії проголосували лише 27 депутатів.
Цим рішенням ініціатори пропонували передбачити обсяг видатків за загальним фондом обласного бюджету в сумі 1000 грн кожній сім’ї, у якій народилася дитина (діти) у 2017 році, за рахунок перевиконання надходжень до обласного бюджету. При формуванні обласного бюджету Львівської області на 2018 рік депутати пропонували передбачити обсяг видатків за загальним фондом обласного бюджету в сумі 2000 грн кожній сім’ї, у якій народилася дитина (діти) у 2018 році.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Крім того, в рішенні була пропозиція звернутися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини з метою підвищення народжуваності в Україні.
Директор департаменту соціального захисту Львівської облдержадміністрації Наталія Кузяк розповіла, щорічно на Львівщині народжується близько 27 тисяч дітей, тому згідно із проектом рішення на це потрібно було б понад 54 млн грн.
Чиновниця нагадала, що з вересня всім українським сім’ям при народженні дитини будуть видавати «бейбі-бокси», тож департамент вважає недоцільним приймати проект рішення, винесений на розгляд депутатів.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ