Депутати Львівщини виступили за обов’язкове викладення християнської етики у школах

Львівські депутати звернулися до президента і уряду з проханням офіційно викладати християнську етику. Про це повідомляють Варіанти.

18 вересня на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо обов’язкового викладання предмета “Основи християнської етики” в українських школах.

Звернення, яке ініціювала фракція ВО «Свобода», вже кілька разів раніше розглядалося на сесії, однак не набирало потрібної кількості голосів.

“Вважаємо, що треба забезпечити розвиток християнської, моральної, національно-культурної освіти дітей, зокрема запровадити в усіх навчальних закладах як обов’язковий предмет “Основи християнської етики”. Останні соціологічні дослідження показують, що 89,2% опитуваних визнають освітню сферу основним пріоритетом життєдіяльності суспільства, і з них 56% хотіли б виховувати дітей у християнському середовищі”, – йдеться у зверненні.

Депутати вимагають підтримати ініціативу багатьох релігійних спільнот і громадських організацій та запровадити вивчення цього предмета в українських школах.

Зараз у більшості шкіл викладають християнську етику. Щоправда, як факультативний предмет, який учні можуть за бажання і не вивчати.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ