Як зареєструвати юридичну особу?

Реєстрація юридичних осіб в Україні здійснюється відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».
Для реєстрації потрібно вчинити наступні дії:
1. Визначитися з організаційно-правовою формою, назвою, місцезнаходженням, КВЕДами (видами економічної діяльності), розміром статутного капіталу та його розподілом між учасниками юридичної особи, та з особою яка буде керівником підприємства.
2. Підготувати пакет документів, а саме:
– заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи;
– статут;
– наказ про призначення директора;
– протокол установчих зборів.
3. Подати пакет документів для державної реєстрації до ЦНАПу, Нотаріуса або іншого акредитованого суб’єкта реєстрації (перелік, яких є на сайті департаменту державної реєстрації та нотаріату – http://ddr.minjust.gov.ua ).
4. Одразу після подання документів реєстратор зобов’язаний надати опис поданих документів на якому є код доступу, за яким на сайті Міністерства юстиції України – https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch, після державної реєстрації, можна звантажити виписку та статут.
5. За один день до початку виконання керівником своїх обов’язків подати до відповідного органу Державної фіскальної служби повідомлення про прийняття працівника (керівника) на роботу.
6. При необхідності замовити та отримати печатку підприємства.
7. Відкрити рахунок у банку.
8. З моменту реєстрації підприємство перебуває на загальній системі оподаткування. Для реєстрації платником ПДВ та/або застосування спрощеної системи оподаткування потрібно підготувати документи та подати їх до відповідного органу Державної фіскальної служби.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ