Для українських туристів існує спрощена система перетину кордону

Державна прикордонна служба України звертає увагу українським мандрівникам на спрощену систему перетину кордону для організованих туристичних груп, яка дозволяє проходити контроль швидко, поза загальною автомобільною чергою.
Про це розповіли офіцер Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Василь Вітровчак та помічник начальника Західного регіонального управління ДПСУ Володимир Шеремет.
«Ми готуємось до періоду різдвяно-новорічних свят. Очікуємо росту пасажиропотоку, а тому підготували нові робочі місця, в тому числі і пересувні. Хочемо донести до відома громадян, що наказом Міністерства внутрішніх справ, з’явилась можливість для організованих туристичних груп відправити заявку на пункт перетину, щоб пройти кордон за спрощеною процедурою, не стоячи в загальній черзі автомобілів», – заявив Василь Вітровчак.
Туристичним фірмам потрібно відправити лист на електронну пошту пункту перетину, де вони збираються перетинати кордон, зі зазначенням дати та орієнтовного часу. В листі потрібно буде вказати інформацію про туристичну фірму, про транспортний засіб та про пасажирів – їх контактні та паспортні данні.
Прикордонники завчасно проводять перевірку заявлених даних та кажуть, коли і до якої кабіни паспортного контролю слід під’їхати туристичній групі.
«Таким чином здійснюється спрощена схема перетину кордону, адже ми вже заздалегідь перевіряємо пасажирів по нашим базах даних. Люди швидко і комфортно перетинають кордон», – додав офіцер.
Конкретні вимоги до листа та електронні адреси пунктів перетину можна знайти на сайті ДПСУ.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ