Днями на Львівщині стартує Екуменічний соціальний тиждень

У Львові 4-7 жовтня 2017 року відбудеться Всеукраїнський суспільний форум «Х Екуменічний соціальний тиждень». Тема: «Гідність. Служіння. Солідарність. На шляху оновлення країни». Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
За словами організаторів Форуму, тема «Гідність. Служіння. Солідарність. На шляху оновлення країни» зараз є особливо гострою, адже добрі приклади солідарності громадян у кризовий час показують нам, що принцип служіння та взаємодопомоги працюватиме, якщо спільно знаходити компроміси та вирішувати конфлікти. На їхню думку, людська гідність та загалом гідність країни, служіння одне одному і солідарність як одностайність інтересів та взаємна відповідальність в теперішній час має бути на першому місці.
Цьогорічний Екуменічний соціальний тиждень в особливий спосіб матиме екуменічний вимір. Це стосується трьох важливих річниць. По-перше, цього року відзначаємо 500-ліття Реформації; по-друге, триває підготовка до 2000-річчя Воскресіння Христового і, по-третє, визначені нові перспективи на шляху єдності Церков, який окреслив Координаційний Комітет Спільної Міжнародної Комісії для Богословського діалогу між Католицькою Церквою та Православною Церквою, наради якого відбулися у Греції 5-9 вересня 2017 року.
Серед запланованих заходів: відкрита дискусія, круглі столи, семінари, презентація перекладу книги, нагородження переможців конкурсу «Репортери надії в Україні», виставка ярмарок соціальних організацій та інші заходи за участю відомих закордонних та українських експертів, благодійних фондів, влади, громадських організацій.
Програма заходiв та реєстрація на сайті: http://esweek.org.ua/ua/
Участь у всіх заходах Форуму безкоштовна.
Довідка
Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – Всеукраїнський суспільний форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, Церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та Соціальній доктрині Церкви, стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ