Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях

Із 1 квітня 2019 року Урядовим рішенням з метою покращення матеріального стану багатодітних сімей, створення належних умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім’ях, запроваджено новий вид соціальних виплат – допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Така допомога призначатиметься на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами у щомісячному розмірі 1 700 гривень та виплачуватиметься щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

Звертаємо увагу, що для громадян, які звернуться у період з квітня по червень 2019 року включно за наданням допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, зазначена допомога призначатиметься з 1 квітня 2019 року.

Допомога стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має змогу з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6 років, держава виплатить на кожну з них по 1 700 грн. Це додатково до щомісячних 860 грн допомоги при народженні дитини.У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюватиметься на кожну таку дитину.

Призначення і виплата допомоги здійснюється управлінням соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або за місцем фактичного проживання особи, яка претендує на призначення допомоги. га за фактичного проживання призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявника.

Для призначення допомоги одному з батьків, з яким постійно проживає дитина, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення і написати заяву на отримання грошей. При подачі такої заяви необхідно пред’явити паспорт громадянина України (паспортний документ іноземця) або інший документ, що посвідчує особу, та подати копії таких документів:
– посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);
– свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

Виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні дитини, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 грн.

З вересня 2018 року кожній жінці, в якої з’явився новонароджений, безкоштовно видається «пакунок малюка». По Баришівському району 113 сімей отримали такий подарунок з необхідними в перший період життя дитини речами.

З січня 2019 року надається грошовакомпенсаціяна послугу няні. Крім щомісячних 860 грн. виплат на дитину, сім’я, яка оформила «муніципальну няню», безповоротно щомісяця має можливість отримувати ще 1 626 гривень.

З квітня 2019 року зростає допомога багатодітним сім’ям.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ