Дружба на роботі: ґендерний аспект

Більшість українців переконані, що дружба на роботі залежить від самих людей.
Разом з тим, 5% опитаних і серед чоловіків, і серед жінок впевнені, що дружні стосунки і робочі процеси несумісні взагалі. Відносини між колегами є достатньо непростим питанням. Одні вважають, що співробітники повинні бути люб’язними, намагатися допомогти один одному, а інші – навпаки, що варто тримати відстань, бути безпристрасними. Згідно з новим дослідженням Міжнародного кадрового порталу hh.ua, 17% жінок і 19% чоловіків вірять у дружбу між колегами.
З одного боку, заведено вважати, що дружній клімат у колективі сприяє продуктивності у досягненні результатів. З іншого — психологи стверджують, що дружба є не завжди доречною в робочому процесі. Разом з тим, жінки більш схильні вірити, що звичайні ділові стосунки з іншими співробітниками можуть стати запорукою справжньої дружби.
73% жінок зазначають, що якість та надійність дружніх відносин залежать від самих людей, а не від обставин. Так само вважають і 70% опитаних чоловіків. Вони зауважують, що кожен випадок є індивідуальним і все залежить від бажання людей. Якщо колеги прагнуть мати дружні відносини, то налагодження стосунків цілком реальне.
htmlimage1

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ