Глава держави заявив, що «Газпром» заплатить Україні все до останньої копійки

Рішення Стокгольмського арбітражу про компенсацію збитків НАК «Нафтогаз» у розмірі 4,6 млрд доларів Україні буде виконано.
Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час наради щодо загроз енергетичній безпеці, повідомляє прес-служба глави держави.
«Все це до останньої копійки Україні буде заплачено. З цього приводу в мене немає жодного сумніву», – наголосив Президент.
За словами Порошенка, прем’єр-міністр Володимир Гройсман проінформував його про проведення найближчим часом наради по ситуації всередині країни, де будуть надані відповідні доручення на виконання рішення Стокгольмського арбітражу по компенсації збитків НАК «Нафтогаз» в розмірі 4,6 млрд доларів.
Нагадаємо, 2 березня Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що ситуація із газопостачанням буде врегулювана протягом 5-6 днів.
28 лютого стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту.
За рішенням Стокгольмського арбітражу, «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі «Газпром» має сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу».
Російський концерн «Газпром» заявив, що розпочинає розірвання всіх раніше укладених з Україною контрактів. Йдеться як про контакт на поставку газу українським споживачам, так і про договір на транзит газу в Європу.
Згодом Президент України Петро Порошенко заявив, що контрактами між «Нафтогазом» та «Газпром» не передбачено право їх розірвання в односторонньому порядку.
Згодом з’явилась інформація, що «Газпром» таки не збирається найближчим часом припиняти транзит газу через Україну. Російський монополіст продовжить, бо для розриву контрактів необхідно пройти через тривалий юридичний процес.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ