Готуємо великий санкційний пакет, рішення вже незабаром – звернення Президента України

У вечірньому зверненні до українців Президент розповів про підсумки міжнародних переговорів та анонсував нові рішення про санкції щодо держави-терориста.

Перше – так само, як і засідання Ставки, військовий кабінет теж працює регулярно для синхронізації наших найбільш важливих оборонних та активних дій.

Друге – готується великий санкційний пакет.

«Провів нараду щодо посилення санкційних режимів – як наших, українських, та і спільних із партнерами.

Уважно стежимо за тим, як держава-терорист намагається обходити санкції, фіксуємо кожен такий напрямок, працюємо разом з партнерами, щоб заблокувати це. Готуємо великий санкційний пакет. Рішення вже незабаром», – повідомив Президент.

Третє – міжнародні заходи. Цей травень і наступні місяці будуть доволі активними для України в міжнародній площині. Буде багато переговорної роботи, міжнародні заходи, які посилять нашу оборону.

Четверте – готуються концептуальні безпекові рішення для розвитку України, нашої інфраструктури як зараз, так і після війни. Також триває підготовка і до запланованих міжнародних зустрічей щодо відбудови України та відповідних переговорів із партнерами.

П’яте – Президент розповів про підсумки вчорашніх міжнародних зустрічей й розмов.

Зокрема, Володимир Зеленський зустрівся з делегацією парламенту Португалії на чолі з головою парламенту. Подякував за підтримку нашої держави й людей. Тематика розмови – доволі широка, але головне все ж це те, що нас обʼєднує… Це безпека для всіх європейців, стабільність, а отже, це подальший розвиток і посилення європейської та євроатлантичної спільноти. В цьому контексті під час зустрічі обговорили, яких рішень очікує Україна від саміту партнерів у Вільнюсі в липні, саміту НАТО.

Також відбулися розмови і з головою Африканського Союзу, Президентом Коморських Островів. Важлива розмова й важливі спільні розуміння.

«Подякував за підтримку на глобальних майданчиках, зокрема в ООН. Запросив приєднатися до реалізації нашої формули миру й запевнив, що Україна готова бути надійним гарантом продовольчої безпеки», – прокоментував розмову Президент.

Також у вечірньому зверненні Володимир Зеленський відзначив воїнів 77-ї окремої аеромобільної та 93-ї окремої механізованої бригад, які обороняють Бахмутський напрямок, і подякував усім нашим воїнам, які зараз у бою заради нашої держави, на бойових постах та на бойових завданнях.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ