Грип атакує: застерігають про спалах хвороби

Із 2 березня епідеміологи Львівщини зафіксували зростання захворюваності на грип: цього тижня на гострі респіраторні інфекції захворіло 14 974 людини, що на 1236 випадків більше за попередній тиждень. Інтенсивний показник захворюваності становить 596,3 при епідемічному порозі 439,6 (зростання на 35,6%).
Про це пише 032.ua.

Як повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України, перевищення епідпорогу зафіксовано у Буському, Дрогобицькому, Жидачівському, Жовківському, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Перемишлянському, Пустомитівському, Радехівському, Сколівському, Старосамбірському, Турківському районах, а також у містах Самбір, Червоноград і Борислав. Переважно хворіють діти до 17 років (57,3%).

За цей тиждень із діагнозом ГРВІ госпіталізували 351 особу, з них 230 дітей. З кінця січня в області в окремих навчальних закладах у зв’язку із захворюваністю на грип призупинили навчальний процес. Зазначимо, що від початку епідсезону в жовтні 2019 року по Україні зафіксували 54 випадки смерті через грип та ГРВІ. У Львівській області від ускладнень грипу померло 4 дорослих у віковому проміжку 30 – 65 років. Медики пояснюють це наявністю в пацієнтів супутніх захворювань – цукрового діабету, хвороб серцево-судинної системи та нирок. Лабораторно підтверджений вірус грипу типу А.

Лікарі зауважують, що найкращий спосіб уберегтися від грипу – щорічна вакцинація, яка рятує упродовж всього сезону від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. З початку епідсезону у Львівській області щеплено проти грипу 12 080 осіб: використовували французькі та південнокорейські вакцини.

Рекомендують якомога менше у цей період контактувати з людьми, перебувати у людних місяць; тепло вдягатися; одразу брати лікарняний при фіксації хвороби, прикривати ніс і рот під час кашлю та чхання, часто мити руки, не торкатися руками обличчя поза домом, дезінфікувати поверхні, якими часто користуєтесь і провітрювати приміщення.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ