Грошова винагорода за екологічно чисті міста і села

Упродовж травня у Львівській обласній раді прийматимуть заявки на участь у щорічному обласному конкурсі «Екологічно чистий населений пункт».
Заявки від містечок, селищ та сіл збиратимуть районні ради.
Головною метою цього конкурсу є поліпшення благоустрою і покращення екологічного стану населених пунктів Львівщини.
Переможцями Конкурсу визначаються міста, селища та села, що домоглися найкращих результатів з:
– організації роботи із впровадження екологічних заходів та забезпечення їх виконання на території відповідної громади правил дотримання санітарного стану та благоустрою населеного пункту;
– ремонту, реконструкції та облаштування наявних об’єктів екологічного призначення і спорудження нових;
– створення належних умов для праці, відпочинку та побуту громадян;
– проведеної роботи, пов’язаної з охороною довкілля, у тому числі із запобігання забрудненню річок, озер, повітряного басейну, а також із зменшення шуму і забезпечення раціонального використання природних ресурсів;
– озеленення населених пунктів, збереження наявних і створення нових парків, скверів, лісопарків та інших об’єктів зеленого будівництва з урахуванням вимог ландшафтної архітектури й садово-паркового мистецтва;
– впровадження малих архітектурних форм екологічного призначення, що відзначаються новизною конструкцій, економічністю й зручністю в експлуатації;
– впровадження сучасних технологій санітарного очищення населених пунктів, утилізації та знешкодження твердих побутових відходів.
Для участі в Конкурсі сільські, селищні, міські ради міст районного значення подають до відповідної районної Конкурсної комісії Заявку на участь.
Районні ради подають обласній Конкурсній комісії до 1 червня 2017 року матеріали переможців районного Конкурсу із зазначенням переможця з кожної категорії населеного пункту – претендентів на участь в обласному Конкурсі.
Фінансування обласного конкурсу “Екологічно чистий населений пункт” здійснюється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.
Усі населені пункти поділені на 4 категорії: І категорія – міста обласного значення; ІI категорія – міста районного значення; ІІІ категорія – селища; ІV категорія – села.
Місцевим радам, населені пункти яких зайняли призові місця в Конкурсі, вручаються відповідні дипломи Львівської обласної ради I, II та III ступенів, а також з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на реалізацію та вирішення локальних екологічних проблем виділяються кошти в таких обсягах:
У І та ІI категоріях населених пунктів: за І місце – 90 тис. грн; за ІI місце – 70 тис. грн; за ІІІ місце – 60 тис. грн;
У ІІІ та ІV категоріях населених пунктів: за І місце – 50 тис. грн; за ІI місце – 30 тис. грн; за ІІІ місце – 20 тис. грн.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ