Інформаційна хвиля про стрімке зростання тарифів на розподіл газу є фейковою

Спростовуємо фейки. Інформаційна хвиля про стрімке зростання тарифів на розподіл газу є фейковою та маніпулятивною. Тож☝️ зрада про зростання тарифів на розподіл газу відміняється.
«Мені здається, що певні політичні сили хочуть створити панічні настрої — при чому не тільки українські сили. Швидше за все, це взагалі починається з північного сусіда, країни-агресора. Раніше говорили, що люди будуть платити якісь захмарні ціни. Але за допомоги Нафтогазу Уряд та держава зробила так, що люди отримують газ за ціною близько 8 грн. Тобто катастрофічна ситуація на ринку на людей не впливає, і на теплокомуненерго – також. Нас лякали захмарними тарифами на тепло, але насправді вони зростати не будуть. Тепер от лякають тарифами на розподіл», — сказав Юрій Вітренко.
? Що сталось?
Жодних рішень про збільшення тарифу на розподіл газу не ухвалювалося. Єдине, що сталося, — облгази висловили свої побажання щодо зміни тарифів.
Але хотіти підняти тариф і реалізувати такі наміри — це різні речі.
Рішення про зміну тарифів обл- та міськгазів приймає регулятор ринку — НКРЕКП. Офіційна заява регулятора звучить так: «жодних рішень про затвердження таких тарифів на наступний рік не ухвалювалось». Відтак в цьому питанні варто довіряти тільки офіційній інформації.
До чого тут Нафтогаз? Ми виступаємо за інформаційну гігієну ?
Трохи екскурсу у минуле. Продаж газу і його транспортування здійснюють різні компанії. Тому рахунки за газ і його доставку сплачуються окремо. Облгази контролюють газорозподільчі мережі (ГРМ) і саме їм йде оплата за доставку газу. А гроші за сам газ отримує постачальник газу, якого при потребі можна вільно змінити.
Офіційна інформація регулятора — тут: https://www.nerc.gov.ua/?news=12182
Також, Нафтогаз може постачати газ для виробничих потреб облгазів, це дозволить збалансувати тарифи на розподіл газу. Детальніше читайте на сайті: https://bit.ly/3BozUMO

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ