Кабмін підтримав ініціативу про створення Сил безпілотних систем і готує законопроєкт

Уряд схвалив проєкт Указу Президента України про введення в дію рішення РНБО щодо створення у структурі Збройних Сил окремого роду військ – Сил безпілотних систем.

Документ був напрацьований Міністерством оборони України спільно з Генеральним штабом з метою нарощування оборонних можливостей для відбиття зростаючої російської агресії, інформує МОУ.

Він, зокрема, передбачає створення Сил безпілотних систем як одного з головних носіїв бойового потенціалу та технологічної переваги українських Збройних Сил, що будуть використовуватися для нанесення уражень по ворогу на всіх рівнях – стратегічному, оперативному і тактичному – засобами безпілотних систем у повітрі, на суходолі та на морі.

Буде підготовлений і внесений на засідання уряду відповідний проєкт Закону України про створення Сил безпілотних систем.

«Створення Сил безпілотних систем є важливим кроком на шляху до підвищення обороноздатності України та забезпечення безпеки держави у сьогоднішніх геополітичних умовах», – зазначили у Міноборони.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ