Карантин на Великдень: У МОЗ обіцяють “особливий режим”

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на Великдень і на травневі свята через коронавірус буде запроваджено “особливий режим”.

Про це він сказав в ефірі телеканалу “Україна 24”, передає Depo.ua.

Степанов наголосив, що “британський” і “південноафриканський” штами коронавірусу “надагресивні”, а перебіг хвороби дуже важкий.

“Для нас важливо, щоб виконувалися ті обмеження, які є. Звичайно, буде особливий режим ми будемо просити, звертатися до громадян, щоб вже почали робити, обмежували контакти по можливості, великі скупчення людей”, – заявив Степанов.

Нагадаємо, раніше гендиректор Центру громадського здоров’я Роман Родина заявив, що в Україні “червона” зона карантину змістилася із заходу на схід. Нині дві області перебувають на межі введення локдауну – Донецька та Черкаська. Там перевищені показники захворюваності та госпіталізації людей з COVID-19.

Зазначимо, що зараз в Україні 13 регіонів перебувають у “червоній” зоні. Зокрема, це місто Київ, а також Харківська, Запорізька, Львівська, Хмельницька, Полтавська, Чернівецька, Житомирська, Сумська, Одеська, Чернігівська, Київська, Миколаївська області.

“Жовтими” залишаються три області – Херсонська, Закарпатська, Івано-Франківська. Решта – “помаранчеві”.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ