Конкурсна комісія визначила сільгоспвиробників Львівщини, які отримають фінансову підтримку з обласного бюджету

Відбулось засідання конкурсної комісії з виконання Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства на Львівщині на 2021 -2025 роки. Члени комісії заслухали заявки учасників та визначили сільгоспвиробників, які отримають додаткове фінансування з обласного бюджету.

Комісію очолює заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний.

«Ця Комплексна програма націлена на підтримку дрібного та малого сільгоспвиробника та є доповненням до державної програми з підтримки агропромислового комплексу. Програма передбачає дев’ять фінансових інструментів, загальним обсягом фінансування 20,3 млн гривень у 2021 році», – повідомив Віталій Загайний.

Члени комісії розглянули 33 конкурсні заявки на загальну суму 4,5 мільйони гривень.

Заявки учасників були розподілені за такими напрямками: відшкодування відсотків за залученими кредитами, пільгові кредити, підтримка кооперативів, підтримка сімейних фермерських господарств (СФГ), нішеві культури (гречка, жито), підтримка АТО, підтримка органічного виробництва, субвенція органів місцевого самоврядування на заходи з покращення пасовищ.

За результатами засідання, члени конкурсної комісії визначили шість сільгоспвиробників, що отримають фінансову підтримку через компенсацію відсотків за залученими кредитами та договорами фінансового лізингу. Загальна сума кредиту склала 6 697, 0 тис. гривень.

Також фінансову підтримку у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів отримають три сільгоспвиробники на загальну суму в 1 млн 379 тисяч гривень.

Фінансова підтримка переможцям конкурсу бізнес-планів передбачає, що вони мають повернути кошти терміном до 5-ти років у розмірі, визначеному бізнес-планом.

Разом з тим, на засіданні були розглянуті пропозиції органів місцевого самоврядування на заходи з поліпшення громадських пасовищ. На це спрямують більш як 2,2 млн гривень. Загальна площа цих пасовищ складе понад 350 гектарів. Кошти отримають: Меденицька, Миколаївська, Новороздільська, Рудківська та Заболотцівська територіальні громади.

Інші зацікавлені громади мають змогу до 1 вересня подати свої пропозиції щодо покращення пасовищ у департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ