Кожна область матиме свій тариф на газ

Після запровадження НКРЕКП нових тарифів для АТ «Укртрансгаз» із 1 травня у кожному регіоні країни діятиме своя ціна на газ для побутових споживачів. Про це пише УП.

До такого нововведення вартість газу була єдина для споживачів у всіх регіонах.

«Тому що для всіх областей діяв однаковий загальний тариф на доставку газу, який складався з тарифу на транспортування для “Укртрансгазу” і тарифу на розподіл для операторів ГРМ», – пояснили в Асоціації газового ринку України (АГРУ).

Зміна вартості газу залежно від регіону зумовлена рішенням НКРЕКП запровадити для дочірньої компанії «Нафтогаз України» – АТ «Укртрансгаз» –тарифу на транспортування газу, виходячи із замовленої потужності.

«Він передбачає, що споживачі газу (зокрема й побутові) сплачуватимуть за послуги транспортування газу газотранспортною системою фіксовану ставку (абонплату), у розмірі 157,19 грн за тис куб. м (без ПДВ). Ця ставка є складовою кінцевої вартості газу для населення і діє для всіх областей України», – пояснили в Асоціації.

Зазначається, що «Укртрансгаз» вже надіслав постачальникам газу для населення нові угоди на транспортування газу.

Зокрема, вартість газу для населення на Львівщині становитиме 8 406,05 грн за тисячу кубометрів у травні, а в червні – 8 786,12 грн.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ