Як і яку воду треба пити

Вода, яку ми п`ємо, з однаковим успіхом може як поліпшити наше здоров`я, так і суттєво його підірвати. Немає більш загадкової речовини, аніж вода. Щороку мешканці Землі випивають кілька тисяч мільярдів тон води, а кожна людина за рік випиває 1000-1700 літрів цієї рідини.

Щодня п`ючи воду, ми, на жаль, дуже мало знаємо про те: яку воду варто пити, на якій готувати, яку можна давати своїм дітям і чи можна пити воду з-під крана. Вода, яку ми п`ємо, із однаковим успіхом може як поліпшити наше здоров`я, так і суттєво його підірвати.

Вода є основною складовою нашого організму й оновлюється кожні 90 днів. Вживання в достатній кількості якісної води є головною потребою після споживання повітря, й найважливішою умовою нормального функціонування організму, й найважливішою умовою нормального функціонування організму, не кажучи про оздоровлення й лікування. Воду з-під крана централізованої системи водопостачання вживати шкідливо й, навіть, небезпечно. Її потрібно доочищувати, мінералізовувати й активізувати до фізіологічної повноцінності, роблячи її безпечною.

Що стається при кип`ятінні води з-під крана? Кип`ятіння не вирішує проблем очищення води. Кип`ятінням можна тільки продезінфікувати воду, якщо вона має мікробні забруднення, але це не очищає її від цілого ряду інших шкідливих хімічних і хлорорганічних речовин, а іноді й збагачує ними тому, що концентрація менш летючих речовин значно збільшується. Тривале кип`ятіння взагалі погіршує якість води.

Мінеральні та лікувально-столові води придатні для гамування спраги й щоденного вживання. Перед вживанням води варто уважно прочитати напис на етикетці! Мінеральна лікувальна вода повинна застосуватися виключно в лікувальних цілях і прийматися нетривалим курсом за призначенням лікаря.

Газована вода небезпечна для дітей і для дорослих. Насправді газована вода – це консервована питна вода, яка, за рахунок вуглекислоти або інших консервантів, має спотворену структуру й біоенергетику, порівняно з якісною водою. Вона не може розглядатися, як питна вода. Дітям, віком до трьох років, взагалі не рекомендовано давати солодку газовану воду.

Бутельована вода – гарантія якості? Бутельована питна вода дійсно нині є гарною альтернативою водопровідній воді. Споживач має право вимагати санітарно-гігієнічні сертифікати на воду, яку збирається купувати. Він має право знати за що платить.

З метою зменшення ризику захворювання споживачів води слід не зберігати воду у відрах чи інших ємностях за температури 20-25 градусів більше трьох годин.

Для визначення якості води в домашніх умовах потрібно набрати в чисту прозору пляшку літр води і, не закриваючи, дати їй постояти 5-6 годин. Якщо після цього на дні з`являється білий осад, то дуже ймовірно, що у воді підвищений вміст солей, якщо вода почала жовтіти або буріти, з`явилися дрібні пластівці, тоді має місце підвищений вміст заліза.

На жаль, не всі пам`ятають народну мудрість: «Не плюй у криницю, знадобиться напитися». Дбаймо про розумне використання води у побуті та збереження її у природі. Тоді й вода віддячить вам, бо покликана вона давати життя всьому живому.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ