Введено нові правила купівлі валюти

В Україні діють нові правила купівлі валюти. Тепер банки не передають інформацію про угоду в Податкову службу не залежно від суми покупки.
Крім того, купівля валюти можлива без надання паспорта громадянина України. Однак це не стосується тих випадків, коли сума покупки перевищує 150 тис. грн.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Ухвалений парламентом закон про валюту суттєво спростив процедуру вивезення заощаджень за межі України, замінивши для громадян дозвільні документи на звичайне повідомлення.
Як заявив фінансовий аналітик Віталій Шапран, прийняття даного закону про валюту означає звільнення від валютного рабства.
“У цьому законі збережені повноваження Нацбанку, тому лібералізація відбуватиметься до тих пір, поки не почне працювати угода про подвійну обміну інформацією з податкової, після чого ми побачимо конкретні зрушення”, – заявив експерт.
“По суті, прийняття закону про валюту означає звільнення від валютного рабства. Раніше будь-який громадянин, який захотів легально вивезти валюту, повинен був отримати ліцензію Нацбанку. Зараз же дозвільна процедура замінюється повідомленням. Тобто громадянину досить просто повідомити свій банк про те, що він вивозить валюту”, – зазначив Шапран.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ