Країни, куди українські туристи можуть потрапити вже з 1 липня

З 1 липня українці зможуть відпочивати в Хорватії, Чорногорії, Албанії та Туреччині.
А вже з 1 серпня свої кордони для українських туристів відкриє Грузія. Передає zaxid.net з посиланням на «Європейська правда».

Напередодні, 30 червня, Європейський Союз оприлюднив рішення щодо поступового зняття обмежень на поїздки до ЄС для громадян третіх країн.

України в списку не було, але влада Хорватії знайшла вихід із ситуації і усіх туристів віднесла до категорії «гостей, візит яких важливий з мотивів економічної безпеки». Для в’їзду в країну достатньо показати роздруковане бронювання номера у будь-якому офіційно зареєстрованому готелі або гостьовому будинку на території Хорватії.

Таке рішення формально є законним і не зможе спровокувати відкритий конфлікт з Єврокомісією, оскільки Хорватія не знаходиться в Шенгенській зоні.

Також доступною для українських туристів залишається Чорногорія – з 22 червня, українські громадяни можуть в’їжджати в країну за умови наявності негативного ПЛР-тесту на Covid-19.

Важливі умови для поїздки в Чорногорію:
– зробити потрібно саме ПЛР тест, експрес-тест не підходить;
– тест має бути зроблено найпізніше за 72 години до моменту перетину чорногорського кордону (72 години з моменту забору крові, а не отримання результатів);
– результат тесту має бути роздрукований і перекладений чорногорською чи англійською мовою;
– тест має бути зроблений в лабораторії, яка має акредитацію ISO 15189, ISO/IEC 17025.

Також українських туристів з кінця червня приймають Албанія і Туреччина, які не є членами ЄС. До албанської столиці Тирани та в турецьку Анталію літають рейсові літаки з України. Хоча для туристів, які летять на курорти Анталії, діє особлива вимога: обов’язкове страхування, яке покриватиме можливе лікування від Covid-19.

Ще один напрямок, який досі закритий, але обіцяє відкритися з 1 серпня – це Грузія. Країна планувала відкрити аеропорти з початку липня, але через ситуацію з коронавірусом відклала це рішення на місяць.

України в списку не було, хоча дозвіл на в’їзд зберігся для тих категорій мешканців України, які досі підпадали під винятки, зокрема, членів родин громадян ЄС; тих, хто має посвідку на проживання у ЄС або аналогічний документ; сезонних працівників; дипломатів тощо.

Український уряд дозволив міжнародні пасажирські авіаперельоти з 15 червня, проте повноцінно запустити сполучення заважають обмеження з боку інших країн, тож авіарейси відновлюють поступово.

МЗС розробило інтерактивну мапу, яка відображає актуальні режими в’їзду для громадян України до всіх інших держав.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ