Куріння в ліжку часто призводить до пожеж з трагічними наслідками ????

Паління в ліжку є однією з найнебезпечніших причин, що призводить до пожеж. Найбільшою загрозою від цих пожеж є те, що їх виявляють вже тоді, коли пройшло чимало часу з моменту її виникнення і це робить безсилими рятувальників у порятунку людського життя від вогню.
Запалюючи цигарку та лягаючи відпочити, люди не усвідомлюють всієї небезпеки такого вчинку. Засинаючи, людина не відчуває як недопалок випадає з рук. Температура цигарки може сягати до 900 градусів, а час її тління складає від 4 до 10 хвилин. Цього часу достатньо щоб загорілися предмети на які може потрапити недопалок. Оскільки більшість постільних речей виготовлені з легкозаймистих речовин, то при потраплянні на них запаленої сигарети, майже одразу ж розпочинається їх тління. Згодом воно переходить в горіння. При тлінні будь-яких матеріалів утворюється окис вуглецю, а якщо кімната щільно закрита і повітрообмін в ній поганий, то проходить неповне загорання вуглецю. Це призводить до утворення чадного газу, який є небезпечним для життя людини. Під час пожеж спричинених палінням в ліжку більшість людей гине саме через отруєння чадним газом.
На жаль, така ситуація повторюється із року в рік. Щорічно однією з основних причин загибелі людей на пожежах залишається куріння в ліжку. Любителів відпочити в ліжку із цигаркою не зупиняють ні сумні приклади таких пожеж, ні жодні застереження чи роз’яснювальна робота.
Так, рятувальники невпинно закликають громадян бути свідомими, пам‘ятати та не допускати таких випадків у своїх оселях, закликати до обережності під час куріння рідних та близьких!
❗️Пам‘ятайте❗️Нехтування елементарними правилами безпеки часто обходиться дорогою ціною, а запобігти виникненню пожежі легше, ніж потім ліквідувати її наслідки.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ