Літо-2020 увійде в історію

Низка держав планують відкрити свої курорти для українців лише ближче до серпня.

У десятку найбільш популярних країн, куди українці подорожували минулого літа, увійшли Туреччина, Єгипет, Греція, Кіпр, Чорногорія, Туніс, Болгарія, Іспанія, Китай та Італія. Курортний сезон-2020 суттєво змінить цю географію. Цього літа українці взагалі можуть не потрапити до деяких з улюблених країн, у ліпшому випадку окремі з них обіцяють відкрити кордони з липня-серпня. Це пов’язано із суворими правилами, які запроваджені через пандемію коронавірусу.

Фахівці туристичної індустрії визнають: жодної активності клієнтів сьогодні нема. Фактично, ситуація просто зупинилась у середині березня і з того часу нічого не змінилось. «Загалом ціни лишилися на рівні минулого року. Екстраординарних змін не відбулося», – переконує «Главком» голова Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха. При цьому він визнає, що й попиту (раннього бронювання) теж практично немає. Тобто насправді ринок завмер, і операторам доводиться лише орієнтуватися на цінові параметри з минулого…

«Ніхто особливо не поспішає бронювати», – підтверджує президент Асоціації туристичних агенцій Антон Рудіч.

Сподівання у операторів ринку на початок літа. У червні Україна почне відновлювати регулярне авіаційне сполучення з іншими країнами. Але і це ще не все, що потрібно для відновлення бізнесу. Дуже багато залежатиме від того, коли найпопулярніші серед українських туристів країни погодяться впускати туристів?

Самий екстремальний і мальовничий період часу цього року увійде в історію…

Вітаємо з початком літа!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ