«Луцькому терористу» оголосили підозру

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області слідчі управління СБУ в області повідомили громадянину, який захопив заручників у Луцьку, про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні та триманні осіб як заручників з погрозою знищення людей, посяганні на життя працівника правоохоронного органу, а також у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це інформує Офіс Генерального прокурора України.

За даними слідства, чоловік захопив у Луцьку рейсовий автобус приміського сполучення з пасажирами та утримував їх упродовж дня, висуваючи вимоги до Президента України та інших високопосадовців.

У процесі перемовин він кинув у бік правоохоронців гранату, посягаючи на їхні життя. Після затримання у нього вилучено цілий арсенал зброї та вибухівки: автомат «АКС-74У», револьвер, ручні гранати наступальної дії «РГД-5».

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Групу процесуальних керівників у провадженні очолює прокурор Волинської області.

Як повідомлялось, у вівторок, 21 липня, у центрі Луцька чоловік захопив заручників в автобусі. Він подзвонив у поліцію і представився ім’ям Максим Плохой. Згодом з’ясувалося, що це неодноразово судимий Максим Кривош.

В області ввели оперативний план «Заручник». На місце прибув міністр Арсен Аваков, а президент Володимир Зеленський заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.

Терорист назвав такі вимоги до влади: щоб чиновники, відомі політики, олігархи і навіть релігійні лідери назвали себе публічно «терористами в законі», а президент закликав усіх дивитися фільм «Земляни». У протилежному випадку він погрожував вибухами в автобусі і ще десь у Луцьку. Запевняв, що навіть його смерть вибухам не завадить.

Однак ввечері він випустив із автобуса трьох людей: літню жінку, підлітка й вагітну жінку. У Зеленського прозвітували, що цьому сприяла розмова президента з терористом.

Також Зеленський виконав вимогу Кривоша та опублікував відео зі словами «Фільм «Земляни» 2005 року дивитися всім». А після звільнення заручників і затримання Кривоша відео зникло зі сторінки Зеленського.

Близько 22:00 терориста затримали, усіх 13 заручників звільнили.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ