Львівщина готується до проведення гри «Сокіл» («Джура»)

У приміщенні департаменту освіти і науки відбулося засідання обласного штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

На засіданні затвердили місце та терміни проведення обласних етапів для усіх вікових груп учасників, Правила та Умови проведення ІІ обласного етапу та ін.

Цьогоріч гру проводитимуть для трьох вікових категорій, вперше участь в обласному етапі візьмуть рої молодших школярів.

На сьогодні до участі в обласному етапі зголосилися 8 роїв молодшої вікової категорії (3-4 клас), 23 рої середньої вікової категорії (11-14 років) та 41 рій старшої вікової категорії (15-17 років). Зважаючи на таку велику кількість охочих організаторам доведеться докласти зусиль, щоб під час проведення гри діти не нудьгували ????.

Особливістю цьогорічної гри «Сокіл» («Джура») є зміщення акцентів – зі змагального на навчально-тренувально-пізнавальний напрямок. Оргкомітет розробив програму, яка обіцяє бути надзвичайно насиченою та цікавою. Зокрема учасники зможуть взяти участь у різноманітних цікавих майстер-класах, відвідати з екскурсіями історичні та туристичні родзинки Львівщини, зустрітися з видатними постатями, митцями. Для старшої вікової категорії обласний військкомат пообіцяв провести майстер-клас зі складання-розкладання навчального автомата.

Так програма для старшої вікової групи включає низку заходів, розбитих на п’ять комплексів:
???? Інтелектуально-мистецький комплекс «Козацькі забави»
???? Фізкультурно-спортивний комплекс «Козацький гарт»
???? Туристсько-спортивний та краєзнавчий комплекс «Козацькими стежками»
???? Військово-прикладний комплекс «Козацька звитяга»
???? Суспільно-державницький комплекс «Одна єдина Соборна Україна».

ℹ Терміни проведення обласного етапу:
– молодша вікова група – 26-28.05.2023
– середня вікова група – 15-18.06.2023
– старша вікова група – 28.06-02.07.2023.

Загальне керівництво підготовкою заходу здійснює департамент освіти і науки Львівської облдержадміністрації. Безпосередню роботу з організації та проведення гри здійснює комунальний заклад Львівської обласної ради Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді, обласний штаб з проведення ІІ (обласного) етапу гри та Головна суддівська колегія (ГСК).

ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») проводиться з метою активізації роботи з відродження й розвитку історичних, патріотичних і культурних традицій Українського козацтва, виховання юних патріотів на засадах національної гідності та високої самосвідомості. Метою проведення змагань і конкурсів є перевірка рівня навчально-пізнавальної діяльності дітей, набутого в процесі занять за програмами гри «Джура», гуртків козацько-лицарського та військово-патріотичного виховання.

Нагадаємо, що цьогоріч всеукраїнський етап гри «Сокіл» («Джура») вперше відбудеться на Львівщині! Область зустрічатиме старшу вікову групу. Передбачається участь 208 старшокласників з усіх регіонів України та м. Києва і близько 100 дорослих (керівники роїв, організатори, судді).

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ