Львівщина першою в Україні виконала план осіннього призову

Львівська область першою в Україні виконала план осіннього призову. Про це повідомили сьогодні під час брифінгу новопризначеного військового комісара області полковника Дмитра Боброва, – інформує пресслужба ЛОДА.

Загалом на військову службу призвали 632 людини: у ЗСУ – 343, у Нацгвардію – 244, у Держприкордонслужбу – 20 і у Державну спеціальну службу транспорту – 25.

Значна частка призовників – хлопці 18-20 років, більшість з них свідомо обрала службу у війську. У комісаріаті вкотре зазначають, що строковиків до служби у зоні проведення ООС не залучають.

Окрім перевірки стану здоров’я на придатність до проходження строкової військової служби, усім призовникам провели ІФА-тестування на коронавірус. Якщо експрес-тест показував сумнівний результат – проводили ПЛР-тестування.

Термін служби складе 18 місяців. Для українців з вищою освітою магістра (спеціаліста) – 12 місяців.

Зазначимо, початком військової служби за призовом вважається день направлення військовослужбовців до військової частини із районного (міськрайонного) військового комісаріату. Закінченням терміну служби є день виключення військовослужбовців зі списків особового складу військової частини.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ