Львівщина попрощалась з Героєм України Тарасом Матвіївим

10 липня під час обстрілу українських позицій російськими найманцями загинув 31-річний захисник з Жидачівщини Тарас Матвіїв.

Життя молодшого лейтенанта 24-ої окремої механізованої бригади імені Короля Данила обірвалося під Троїцьким, що на Луганщині.

14 липня з військовослужбовцем прощалися на Майдані Незалежності, у Києві.

Опісля у Гарнізонному храмі святих Петра і Павла у місті Львові віддати шану військовослужбовцю прийшли рідні, близькі, друзі, представники влади та небайдужі мешканці області.

“Львівщина – у скорботі. Словами неможливо передати біль, який відчувають рідні і друзі молодого офіцера. Низько вклоняюся батькам Тараса і щиро співчуваю. Вам зараз важче, ніж усім нам. Ви втратили єдиного сина. Пам’ять про Тараса завжди житиме в наших серцях. Заради неї маємо відсікати ворога на всіх фронтах. Так віддано і відважно, як це робив Тарас”, – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Поховають Героя сьогодні на малій батьківщині, у Жидачеві.

Нагадаємо, Президент присвоїв Тарасу Матвіїву звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Нагороду посмертно батькові Трасасу вручив Міністр оборони України Андрій Таран. Львівська облдержадміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ