Львівщина та Фінляндія розширюватимуть економічну співпрацю

Львівська область та Фінляндія планують розширити економічну співпрацю. Основними напрямками для розвитку відносин стануть енергоефективність, відновлювана енергетика, альтернативні види палива, торгівля, освіта та ІТ-технології.
Це сьогодні, 4 квітня, обговорили на зустрічі голова Львівської ОДА та Надзвичайний і Повноважний посол Фінляндії в Україні Юха Віртанен.
Голова ОДА привітав гостя зі 100-річчям незалежності Фінляндії, а також 25-ою річницею відновлення дипломатичних відносин між Україною та Фінляндією.
Посол Фінляндії відзначив, що метою візиту є, насамперед, підтримка та розвиток торгівельних стосунків між обома країнами.
Серед потенційних галузей для подальшої співпраці, посол назвав паливно-енергетичний сектор, зокрема розвиток біоенергетики, освіту, ІТ-проекти. В ОДА відзначають, що у складі іноземної делегації також були представники компаній, котрі вже працюють в Україні і мають намір розвивати свій бізнес на Львівщині. Серед них – компанії, що працюють у галузі інвестування, хімічної промисловості, харчування, страхування бізнесу, машинобудівній галузі.
Олег Синютка також запевнив гостей, що сьогодні Львівщина є безпечним регіоном для інвестицій. «Підтвердженням цього є те, що іноземні компанії в області сьогодні активно працюють над розширенням свого виробництва, – додав він. – Ми пропонуємо вам ті втрати, які Фінляндія несе через розрив торгівельних стосунків із Росією, компенсувати тут в Україні, і зацікавлені у пожвавленні економічної співпраці».
Юха Віртанен розповів про наміри щодо призначення почесного консула Фінляндії в Україні. За його словами, саме Львів може стати найкращим містом для цього.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ