Львівщину хочуть розділити на п’ять районів

Віце-прем’єр і міністр регіонального розвитку та будівництва Геннадій Зубко презентував нову модель адміністративно- територіального устрою України. Вона передбачає, що замість 465 існуючих у нашій державі районів буде сформовано 102. 10 з них на тимчасово окупованій території Донбасу та у Криму.

На своїй сторінці у Facebook Зубко оприлюднив мапу щодо кількості майбутніх районів. Передбачається, що на Львівщині буде лише п’ять районів, замість нинішніх 20, пише Zaxid.net.

Проект адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Львівської області, який зараз пропонує Мінрегіон, передбачає утворення 61 об’єднаної територіальної громади. Хоча затверджений Львівською облрадою та погоджений Кабміном перспективний план області передбачає 85 ОТГ. Тепер передбачається їх укрупнення, зокрема, тих громад, які вже утворені і вважаються фінансово неспроможними.

Пропонується утворити на Львівщині п’ять районів:

  1. Львівський – найбільший, із кількістю мешканців 1,4 млн осіб (у тому числі Львів – 721,3 тис. осіб), має об’єднати 24 громади;
  2. Дрогобицький – 452,1 тис. мешканців, 13 ОТГ;
  3. Самбірський – 233,2 тис. мешканців, 10 ОТГ;
  4. Червоноградський – 253,4 тис. мешканців, 7 ОТГ;
  5. Золочівський – 164,3 тис. мешканців, 7 ОТГ.
Поділитись:
НА ГОЛОВНУ