Львівська облрада відмовилась ухвалити стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства

30 січня 2018 року Львівська обласна рада розглянула проект рішення депутата-свободівця Михайла Нискогуза щодо інформації про виконання Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства.
Націоналіст зауважив, що фракція ВО “Свобода” пропонувала розробити та подати Львівській ОДА на розгляд обласної ради Стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства, натомість, за рішенням депутатського корпусу Львівська ОДА, буде щопівроку звітувати про план заходів на виконання Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства.
“Указом Президента України від 26 лютого 2016 року затверджено Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки, в рамках якої передбачено розроблення, громадське обговорення та затвердження щорічних регіональних планів заходів щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки. Ми проаналізували план заходів щодо реалізації Національної стратегії на 2016-2017 роки у Львівській області та з’ясували, що напрацьований обласною державною адміністрацією план заходів не повністю відображає стратегічні напрями та завдання Національної стратегії. Окрім того, у Стратегії розвитку Львівської області на 2016-2020 роки теж не імплементовано стратегічні напрями та завдання Національної стратегії. Також суттєвим недоліком у розвитку громадянського суспільства є низька інституційна спроможність громадянського суспільства у сільській місцевості, особливо це актуально з огляду на створення об’єднаних територіальних громад у Львівській області. На наш погляд, є гостра необхідність розроблення Стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства у Львівській області на 2017-2020 роки, а також координація усіх інститутів влади щодо втілення цієї стратегії”, ‒ зауважив Михайло Нискогуз.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ