Медична допомога для захисників України

У відповідь на російську агресію Верховна Рада України затвердила Указ Президента про воєнний стан. Він триватиме 30 діб — від 28 листопада 2018 року. Лише в тих областях, які межують з Росією, Придністровською ділянкою Україно-Молдовського кордону та узбережжям Чорного і Азовського морів.

Доступ цивільного населення до медзакладів та правила отримання медичної допомоги на цей час залишаються незмінними.

Крім того, Міністерство охорони здоров’я України разом Міністерство оборони України ухвалили спільний наказ, щоби всі захисники українських кордонів і національної безпеки за потреби могли вчасно отримати необхідну медичну допомогу. Він гарантує своєчасне лікування захисників, зокрема — в умовах воєнного стану.

У кожній області створено перелік закладів охорони здоров’я, що за потреби готові надати необхідну спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу захисникам. Це міські, районні, обласні лікарні, госпіталі, диспансери, а також інститути різного профілю Національної академії медичних наук. У цих закладах військовослужбовці сил оборони зможуть пройти лікування і реабілітацію, а після отримання медичної допомоги — військово-лікарську експертизу.

Переглянути список медичних закладів у кожній області можна на сайті МОЗУ.

У цих закладах всі цивільні жителі отримуватимуть лікування без змін. Водночас у них наявний резерв профільних ліжок для прийому військових, запаси лікарських засобів, медичних виробів, донорської крові та її препаратів. Одночасно кожен заклад охорони здоров’я може прийняти щонайменше 10-15 військових.

За потреби заклади охорони здоров’я будуть підсилені фахівцями необхідної кваліфікації.
У регіонах можуть створюватись робочі групи, які зокрема допомагатимуть організовувати процес вчасної госпіталізації і виписки військових та правоохоронців.

Зберігаємо спокій і захищаємо Україну!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ