Мешканців Львівщини закликають повідомляти про проблеми із укриттями

У 146 укриттях закладів освіти Львівської області виявили порушення, через які вони непридатні для того, щоб під час тривоги у них перебували учасники освітнього процесу. Такий результат показали перевірки, які провели представники ДСНС та поліції.

Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький.

Загалом обстежили 975 об’єктів.

Близько 30 з них були зачинені на момент перевірки. Доступу службам не надали, хоча це обов’язково.

Зафіксували кілька випадків, коли за документами укриття є, а по факту – ні.

Найбільше порушень виявили в укриттях закладів освіти Дрогобицького, Самбірського та Стрийського районів.

Найбільш відповідально підготували сховища в освітніх закладах Золочівського та Яворівського районів. Дякую за це місцевому самоврядуванню!

Голови громад, у яких виявили укриття в неналежному стані, мають рівно місяць, щоб впорядкувати їх. Відповідне розпорядження дав сьогодні. Контролюватиму його виконання особисто.

Новий навчальний рік учні Львівщини мають почати в очному форматі, адже лише так освітній процес відбуватиметься повноцінно. Але це можливо лише за умови, що укриття в навчальних закладах будуть відповідати всім вимогам безпеки. Я неодноразово наголошував на цьому людям, які несуть за це відповідальність у громадах. Дякую всім, хто усвідомлює важливість цього питання без нагадувань.

Якщо ви живете у Львівській області і знаєте про укриття в закладах освіти, які є в неналежному стані або до них нема доступу, телефонуйте на Гарячу лінію області:112.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ