Мінагрополітики розширило перелік продовольчої продукції для здійснення публічних закупівель

В умовах воєнного стану в Україні потрібно забезпечувати базові продовольчі потреби населення. Саме тому, Міністерство аграрної політики визначило перелік продовольчої продукції для публічних закупівель.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 185 товариство «Укрзалізниця» уповноважується виступати платником за тристоронніми договорами, замовниками за якими є військові адміністрації, із здійснення закупівель коштами державного бюджету для забезпечення нагальних потреб функціонування держави (на придбання необхідних продовольчих товарів).

До затвердженого переліку товарів входить 17 основних продуктів: хліб, батон, борошно, сухарі, сухе печиво, крупи, пластівці, макаронні вироби, яйця, м’ясо птиці, консерви, цукор, олія соняшникова рафінована, сир, згущене молоко, вершкове масло та сіль.

Нещодавно перелік доповнили ще двома основними продовольчими продуктами харчування – це м’ясо великої рогатої худоби та свинина.

Закупівлі здійснюються виключно у постачальників, які включені до переліку затвердженого Мінагрополітики № 148 (зі змінами). Від Львівщини до переліку включено 27 виробників продовольчої продукції.

Нагадуємо, що підприємствам, які здійснюють виробництво такої продукції на території області та хочуть брати участь у держзакупівлях, необхідно звернутись до ОВА з пропозицією включити їх до Переліку підприємств.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ