Організатори “Євробачення-2021” виключили традиційний формат проведення конкурсу

Організатори музичного конкурсу “Євробачення” виключили звичний для всіх формат проведення заходу в 2021 році і зараз вирішують, за яким сценарієм пройде конкурс.

Про це йдеться в прес-релізі, опублікованому в середу на сайті організаторів конкурсу, пише УНН.

“У відповідь на пандемію коронавірусу, що триває, Європейський мовний союз, голландські провідні мовні компанії NPO, NOS і AVROTROS, а також місто Роттердам виключили, що 65-й конкурс може пройти в звичайному режимі в 2021 році”, — наголошується в повідомленні. “Євробачення” безумовно відбудеться в травні цього року, незважаючи на пандемію, але в обставинах, що склалися, на жаль, неможливо провести захід так, як ми звикли“, — підкреслив виконавчий директор “Євробачення” Мартін Остердаль.

При цьому він додав, що здоров’я і безпека всіх учасників музичного змагання є головним пріоритетом для організаторів. “Ми уважно стежимо за подіями в світі і продовжуємо вивчати і планувати три переглянутих сценарію (проведення конкурсу), про які було вперше оголошено восени минулого року”, — зауважив Остердаль.

Разом з тим, як уточнили організатори, вони зосередять зусилля на реалізації другого сценарію проведення заходу, згідно з яким всім учасникам необхідно буде дотримуватися соціальної дистанції. Крім того, якщо виконавці не зможуть особисто бути присутнім на змаганні через пандемію, вони зможуть використовувати заздалегідь підготовлені живі записи своїх виступів. Ті артисти, які приїдуть в Нідерланди, виступатимуть на сцені вживу. Заходи в Роттердамі пройдуть відповідно до встановлених вимог безпеки.

65-й за рахунком конкурс “Євробачення” повинен був пройти з 12 по 16 травня 2020 року в концертному залі Ahoy в Роттердамі під слоганом “Відкрийся” (Open Up). 18 березня Європейський мовний союз прийняв рішення скасувати конкурс через пандемію коронавірусу. Фінал “Євробачення-2021” пройде 22 травня в Роттердамі під колишнім гаслом.

Євробачення 2020 скасували через пандемію COVID-19

В середині вересня 2020 року організатори конкурсу представили чотири основні сценарії проведення заходу в 2021 році, які згодом були переглянуті. Перший варіант передбачав звичний для всіх формат в присутності глядачів в концертному залі Ahoy за участю виконавців і делегацій з різних країн. Крім того, конкурсанти могли б відвідати численні заходи як в самому Роттердамі, так і в його околицях.

Згідно з другим сценарієм, всім присутнім необхідно буде дотримуватися соціальної дистанції. Третій варіант проведення конкурсу також має на увазі дотримання соціального дистанціювання, обмеження кількості глядачів або повну їхню відсутність. Артисти і члени делегацій з різних країн не зможуть приїхати в Роттердам, але буде організована трансляція їхніх живих виступів. Згідно з четвертим сценарієм, музичний конкурс буде проходити без глядачів, а всі учасники виступлять зі своїх країн.

У жовтні минулого року організатори назвали країни, які візьмуть участь в конкурсі: виконавці з 41 країн візьмуть участь в музичному конкурсі “Євробачення” у 2021 році.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ