Міносвіти перенесло початок реєстрації абітурієнтів через кібератаку

У четвер, 29 червня, в Україні має розпочатись вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Саме сьогодні абітурієнти мали б почати створювати особисті електронні кабінети вступників, через які з 12 липня подаватимуть документи на вступ до ВНЗ в електронній формі. Однак через кібератаку, яка відбулася в Україні 27-28 червня, початок реєстрації особистих кабінетів відтермінували до 12:00.
Наразі ризики, пов’язані зі згаданою кібератакою, мінімізовані.
У Службі безпеки України допускають, що вірусні атаки на українські підприємства та установи 27 червня організовані з території РФ. У Департаменті кіберполіції заявили, що вірусна атака на українські компанії сталася через програму M.E.Doc, яка використовується для електронного документообігу.
Цього року абітурієнти зможуть подати до 9 заяв на чотири спеціальності, при цьому заяви можна подавати як в один ВНЗ, так і в кілька. Заяви подаються в електронному кабінеті з 12 липня до 26 липня. Реєстрація відбувається на сайті ez.osvitavsim.ua.
Головною особливістю вступної кампанії цього року є застосування коефіцієнтів, які будуть множити на результат ЗНО вступника в залежності від регіонального і галузевого показників, а також приналежності до сільської місцевості.
Галузевий коефіцієнт покликаний мотивувати абітурієнтів подавати на пріоритетні для держави інженерні та природничі спеціальності. Сільський коефіцієнт повинен допомогти підтримати дітей із сільської місцевості.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ