Міністерство фінансів визнало Львівщину лідером за іноземними інвестиціями

Урядовий уповноважений з питань інвестицій – перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова назвала провідні області залучення іноземних інвестицій в Україні.
Як зазначається, серед лідерів по об’ємах залучення інвестицій визначено Львівську, Івано-Франківську та Вінницьку області.
“Ми скоро запустимо дуже цікавий проект – інвестиційний монітор, який буде відслідковувати інвестиційну привабливість регіонів. Це якраз і буде моніторинг ефективності місцевих органів влади, з погляду їх ставлення до інвесторів. Буде близько 10-15 критеріїв щодо підключення, ліцензування, податків. І оцінювати буде сам бізнес», – заявила Маркарова.
Однак, за словами Маркарової, окрім лідерів в інвестиціях в Україні є також і «відстаючі» регіони й міста. Почасти, ця проблема пов’язана з кадрами. Як зазначає чиновниця, області відрізняє різний рівень розвитку керівництва. «Не всі розуміють, що несуть інвестиції», – підсумувала Маркарова.
Вона також повідомила, що Офіс залучення і підтримки інвестицій знаходиться на фінальній стадії розробки списку потенційних інвесторів в економіку країни.
Нагадаємо, український уряд розраховує залучити в 2017 році $5 млрд іноземних інвестицій. За підсумками 2016 року Україна посіла 80-е місце в рейтингу Doing Business.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ