Міністерство освіти дало вказівки, як не перевантажувати школярів домашнім завданням

З початку навчального 2017/2018 року, Міністерство освіти і науки України надало школам рекомендації щодо особливостей навантаження та оцінювання школярів початкових класів.
У першому класі домашні завдання дітям не задаються зовсім. У других-четвертих класах обсяг домашніх завдань з усіх предметів має бути таким, щоб час на їх виконання не перевищував: у 2-му класі – 45 хвилин, у 3-му класі – 1 години 10 хвилин, 4-му класі – 1 години 30 хвилин.
У Міністерстві освіти підкреслюють, що домашні завдання також не мають задаватись учням початкової школи на вихідні, святкові та канікулярні дні.
«Недопустимим є перевантаження учнів завданнями, які містяться у додаткових посібниках, зошитах з друкованою основою: зафарбовування малюнків, складання схем, таблиць, виконання додаткових завдань і вправ, написання домашніх творів тощо», – йдеться у рекомендаціях відомства.
Оцінювання навчальних досягнень учнів у 1 класі з усіх предметів має здійснюватись лише вербально. Також, за рішенням педагогічної ради школи словесна характеристика знань, умінь і навичок, може надаватися учням другого класу.
У міністерстві зазначають, що вчителі мають вільний вибір в організації навчально-виховного процесу, способів навчальної взаємодії, методів, прийомів і засобів реалізації змісту освіти. Також вчителю забезпечується право самостійно переносити теми уроків, відповідно до засвоєння учнями навчального матеріалу, визначати кількість годин на вивчення окремих тем.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ