Міноборони очікує повне перезавантаження – Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров розповів про те, що вдалось досягнути цього тижня.

Про це він написав у Фейсбук.

«Почали з рішення про суттєві кадрові зміни в міністерстві. Українське оборонне відомство очікує повне перезавантаження.

Якісних змін очікують всі: українське суспільство, іноземні партнери. А найголовніше – їх потребують наші воїни на фронті, оскільки це ключ до нашої перемоги», – зазначив Умєров.

За словами міністра, на зустрічі «Рамштайн» він мав низку предметних зустрічей з колегами.

«Як результат — отримаємо більше підтримки від партнерів з десятків країн, яка вже незабаром буде відчутна для наших воїнів на полі бою», – зазначив він.

Умєров відзначив у цьому контексті такі моменти:

1. Більше зброї, більше боєприпасів, активна підготовка до зими з країнами партнерами, посилення протиповітряної оборони, підготовка наших пілотів на F-16.

2. Естонія та Люксембург – коаліція у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки, що зробить наш наступ скоординованішим та ефективнішим.

3. Також разом з колегами домовились започаткувати ініціативу Capabilities Coalition (Коаліція спроможностей). Наша мета – підготовка Сил оборони України майбутнього.

Міністерство визначило п’ять кластерів, до яких буде першочергова увага: протиповітряна оборона, артилерія, авіація, ВМС та бронетехніка.

Він також згадав про важливі зустрічі у США та Канаді.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ