Міжнародний день Чорного моря

31 жовтня — це Міжнародний день Чорного моря — свято, яке заснували представники Болгарії, України, Московії, Туреччини, Румунії та Грузії, щоб захистити води Чорного моря від забруднення. Ці країни в 1996 році розробили стратегічний план щодо реабілітації Чорного моря, суть якого полягала у проведенні різноманітних досліджень морського середовища моря та визначення основних заходів для його покращення.
За останні кілька десятиліть стан Чорного моря сильно погіршився в плані екології. Цьому сприяють різноманітні чинники. Сильно впливають на розвиток морського життя постійні промислові викиди, які здійснюються багатьма з країн, які знаходяться до акваторії моря.
Це свято було засноване для того, щоб звернути увагу людей на необхідність дбайливого ставлення до природи. Тільки це зможе зберегти чистоту та красу моря для наступних поколінь. Береги Чорного моря давно є улюбленим місцем відпочинку людей з різних країн та континентів.
За офіційними даними, максимальна глибина Чорного моря досягає 2,21 кілометра. Його протяжність — понад 1150 кілометрів.
img1

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ