Міжнародний день енергозбереження

Міжнародний день енергозбереження з´явився в Казахстані 8 років тому з метою нагадати людству про необхідність раціонально використовувати природні та вироблювані ресурси, в тому числі, електроенергію.
У 2008 році на міжнародній нараді координаторів освітньої програми SPARE було сформульовано основні засади нового міжнародного свята, яке вперше святкувалось того ж року в більше ніж 20 країнах світу.
Якщо проаналізувати, наскільки дорога нині електроенергія, і навіщо її економити, ми отримаємо вражаючі результати. По-перше, електроенергія постійно дорожчає на фоні безперервного підвищення цін на паливо, яке використовується для вироблення електрики: нафти, газу, вугілля. По-друге, підвищення попиту на електроенергію призводить до зростання видобутку вищевказаних видів палива, що само по собі негативно впливає на оточуюче середовище. А спалювання додаткових мільйонів тон вугілля чи нафти – це величезна кількість шкідливих викидів, які ще більше забруднюють наш з вами дім – планету Земля. Тому енергозбереження – це життєво необхідне завдання для кожного громадянина, для кожної компанії чи підприємства.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ