Міжнародний день енергозбереження

Міжнародний день енергозбереження було засноване у квітні 2008 року за ініціативи міжнародної екологічної мережі SPARE.
Участь у проекті побажало взяти близько 20 країн. Саме тому свято отримало статус міжнародного.

Основна мета свята – привернути увагу влади та громадськості до раціонального використання ресурсів та розвитку поновлюваних джерел енергії. Економія енергії дозволить знизити забруднення навколишнього середовища. Крім того, енергозбереження вигідно економічно.

Заходи з економії енергоресурсів в два з половиною – три рази дешевше, ніж виробництво і доставка споживачам такої ж кількості знову отриманої енергії, отриманої з традиційних джерел. Тим більше, що найпростіші та елементарні заходи енергозбереження доступні кожному і можуть бути застосовані в побуті фактично повсюдно.

У міжнародний День енергозбереження в усіх країнах, де відзначається це свято, проходять заходи, спрямовані на те, щоб проінформувати людей про способи енергозбереження та існуючі поновлювані джерела енергії, розповісти, чому важливо економити енергію. У багатьох містах світу в цей день проводяться тематичні конференції, виставки та акції, у навчальних закладах проходять уроки, присвячені темі енергозбереження.

Україна має значні природні ресурси та унікальне для Європи навколишнє середовище, але водночас є однією з найбільш екологічно забруднених країн регіону та однією з країн світу, де енергія використовується найменш ефективно. Водночас, країна володіє багатими природними ресурсами та важливими міжнародними водними джерелами, а отже її промислова діяльність та споживання енергії мають значний вплив на глобальні кліматичні зміни.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ