Міжнародний день моряка

Однією з найбільш легендарних професій у всьому світі є професія моряка. Споконвіку трудівники моря здійснювали і продовжують здійснювати найрізноманітнішу для всіх нас роботу. Моря і весь світовий океан, річки, озера і водойми є невід’ємною частиною всієї нашої історії, культури та економіки. Вода – це та стихія, міць якої здатна поглинути навіть саму сміливу людину, але яка завжди ділилась з нами життям, відкривала для нас нові шляхи, підказувала геніальні рішення.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Ставлення до цієї небезпечної професії, професії мореплавця, завжди супроводжувалася якоюсь таємничою повагою, коріння якої йдуть у найдавніші часи. Не дивно, що навіть багато законів, правил і порядків, які встановлювалися моряками у своїх походах, досі шануються усіма, хто так чи інакше пов’язує своє життя або кар’єру з цією нелегкою і колосальною працею.
Моряки торгового флоту супроводжують понад 80% всієї світової торговельної діяльності, адже є ще і рибальство, і різноманітні наукові дослідження, і маса іншої роботи, яку просто не можливо було б виконувати, не звертаючись до допомоги тих, хто знає море на «ти».
Професійне свято моряків – яскраве свідчення глибокої поваги до всіх працівників моря, – вийшло на міжнародну арену.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ