Міжнародний день торта

20 липня, весь світ відзначає найсолодше свято – Міжнародний день торта!
Це солодке свято присвячене миру і дружби і між людьми, народами і цілими країнами. Воно й не дивно, адже складно знайти людину від малого до великого, яка б не любила торт. Всі урочистості, дні народження, ювілеї, весілля та інші свята просто немислимі без нарядних, смачних, багатоярусних, листкових, кремових, бісквітних, величезних, солодких, позитивних тортів.
Але, мабуть, головне призначення торта – це можливість бути з’їденим в урочистій і святковій обстановці за чашкою чаю в колі друзів. Тому саме торт був обраний символом дружби і миру для багатьох країн, які і вирішили відзначати Міжнародний День торта. Це свято проходить під девізом “I CAKE YOU”, що означає “Я прийду до тебе з тортом”.

Вперше на міжнародному рівні День торта був проведений у 2011 році. Ініціатором цього солодкого і демократичного свята став “Міланський Клуб” Королівства Любові – міжнародне некомерційне співтовариство музикантів, кулінарів та інших захоплених творчих людей.
Мета свята була в поширенні по всій Землі ідей миру і дружби через культуру. Цю цікаву ініціативу підтримали багато країн. У цей день було спечено перший у світі спільний багатонаціональний торт, у приготуванні якого взяли участь люди з цих країн.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Міжнародний день торта – свято молоде, але вже досить популярне. Щорічно зростає кількість країн, які беруть участь у цій солодкій традиції.
Рецепти перших тортів включали борошно, мед, горіхи, яйця, молоко. Оскільки одним із головних інгредієнтів торта вважалося борошно, то пальму першості можна віддати Греції. Саме тут у неолітичних селах під час розкопок були знайдені торти, що були спечені з пом’ятих зерен.
За іншою версією прийнято вважати, що пра-пра-пра-дідусь першого торта був виготовлений в Італії. Недарма відоме прислів’я “про смаки не сперечаються” в італійському виконанні звучить як “про торти не сперечаються”. А саме слово “торт” в перекладі з італійської означає “скрученість, звивистість”. Приблизно такими кремовими візерунками і прикрашають цей десерт. Крім того, італійські кондитери називаються “тортайо”, тобто виробники тортів. Торт в перекладі з італійської означає “круглий хліб” і являє собою один або кілька коржів, просочених кремом або джемом, і прикрашених зверху кремом, глазур’ю або фруктами.
Найвищий торт, що складається зі 100 ярусів і заввишки 30 метрів, був випечений у США, в штаті Мічиган.
Найважчий торт вагою понад 50 тонн – також родом зі США, штат Алабама.
Найдовший торт у 246 метрів був виготовлений, а потім розрізаний на 15000 шматочків і подарований дітям іменинникам у Перу.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ