Міжнародний день захисту інформації

30 листопада в багатьох країнах відзначається Міжнародний день захисту інформації. Ініціатором його появи стала Асоціація комп’ютерного обладнання США, яка вирішила нагадати всім користувачам персональних комп’ютерів про необхідність захисту всіх даних, які зберігаються в пам’яті ПК.

Цей день розрахований на появу відповідальності не тільки в рядах користувачів комп’ютерами, але і серед виробників різного устаткування для зберігання даних, роботи програмного забезпечення та його безпеки. Вперше це свято відзначали у 1988 році, оскільки цей рік ознаменувався цілим сплеском поширення комп’ютерного «черв’яка». Це була справжня глобальна вірусна чума, яка підштовхнула вчених до розробки більш надійних методів захисту комп’ютерів.

Традиційно у День захисту інформації Асоціація комп’ютерного обладнання проводить різні міжнародні конференції, присвячені питанням захисту комп’ютерних даних. У багатьох країнах у цей день поширюється спеціальна тематична друкована продукція, яка покликана пробудити відповідальність всіх людей, які користуються комп’ютерами.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ