Мобілізація в Україні: кого після 16 липня можуть оголосити у розшук

Навіть якщо громадянин не розписується в оповіщеннях, отриманих від ТЦК або Укрпоштою, то воно вважатиметься врученим – за аналогією із процесом запрошення до суду.

Наразі в Україні триває мобілізація і військовозобов’язані громадяни, згідно з новим законом, мають оновити свої дані до 16 липня включно. Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв’ю YouTube-каналу єПитання розкрила, кого після цього терміну можуть оголосити у розшук, пише УНІАН.

За словами чиновниці, якщо військовозобов’язаний після 16 липня ігноруватиме надіслані йому поштою повістки, вони все одно вважатимуться врученими, а надалі його особу можуть передати у розшук.

До цього терміну громадяни отримували повістки особисто під підпис. У Черногоренко запитали, чи дійсно тепер їх розсилатимуть на ті адреси, які є у розпорядженні ТЦК, а людину вважатимуть повідомленою.

«Далі, якщо людина ігнорує певний час повістки, вона буде передаватись у розшук», – підтвердила представниця МО.

Вона додала, що відповідний статус така особа одразу зможе побачити у мобільному застосунку Резерв+. Як пояснила Черногоренко, що навіть якщо громадянин не розписується в оповіщеннях, отриманих від ТЦК або Укрпоштою, то воно вважатиметься врученим – за аналогією із процесом запрошення до суду.

«Дійсно, дані людей передаватимуть у розшук, якщо вони ігнорують запрошення і правила військового обліку. Але це закон, це чинне законодавство, яке ми маємо виконувати і забезпечувати прозорість такого виконання», – каже заступниця міністра.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ